dinsdag 23 juni 2009

Pastasalade met kip.


Vandaag wat geëxperimenteerd met eten...want als het zomerweer is smaakt een koud gerecht wel véél beter! Ik wil wel elke dag voldoende groentes op tafel dus het was wat zoeken wat ik er allemaal zou in verwerken. Hier volgt het resultaat!

Eerst kippefilet kruiden met kippekruiden, op de rooster in de oven. Bij mij kwamen ze uit de diepvries en hebben ze een uurtje op 200° in de oven gestaan.

Ondertussen de prei in ringetjes snijden en bijtgaar koken in gezouten water en ev. wat bicarbonaat (om de groene kleur te behouden ). Kookvocht niet weggooien! Wortels in dobbelsteentjes snijden en in het 'kookvocht vd prei garen. Daarna erwtjes in hetzelfde kookvocht garen. Uiteraard mag er wel wat water toegevoegd indien nodig. Als er op 't einde nog over is kan je het mee gebruiken om de pasta (elleboogjes) te koken.

Kook de pasta volgens gebruikaanwijzing (penne, farfalle kan ook). Ev. 1 of 2 bouillonblokjes toevoegen aan het kookwater.
Afgieten en even onder koud water spoelen. Verder laten afkoelen en mengen met de groentes.

Ik wilde ook een fruitige toets vandaar een groot blik perziken eronder die in stukjes gesneden worden.
Als de kip klaar is en afgekoeld: in blokjes snijden en samen met de perziken mengen onder het pasta-groentemengsel.

Dan de saus:verhouding mayonaise-magere yoghurt 1/2. Op smaak brengen met zout; verse tuinkruiden, ev. een beetje vocht vd perziken, ketchup. De saus er apart bij serveren.
Voor de liefhebbers kan er nog een gemengde sla bij geserveerd worden, wat komkommer en tomaat. Smakelijk!
De kinderen hebben ervan gegeten met smaak maar eten selectief groentes ( de erwtjes blijven al wel eens liggen). Manlief vond het dan weer hééééééééééél lekker.

1 opmerking:

  1. Ik heb nog nooit yoghurt gebruikt in een sauce, misschien moet ik het toch eens proberen.
    Het is in ieder geval een ideaal gerecht voor op deze zomerse dagen.
    Mooie foto!

    BeantwoordenVerwijderen