zaterdag 13 juni 2009

Donderdag veggiedag!


Niet alleen in Gent begint dit goed ingeburgerd te geraken...Hier stonden vegetarische balletjes met verse tomatensaus, worteltjes en puree op het menu...


De balletjes zijn gemaakt met een mengsel van noten, kant en klaar te koop bij de bioboer, enkele mengen met wat water, kneden en bakken.


Tomatensaus: verse tomaten in stukken gesneden, gaar gemaakt, gezeefd en op smaak gebracht met wat bouillon. Ajuintje gestoofd, geperst teentje knoflook toevoegen, kruiden met oregano en basilicum. Indien nodig wat binden.

Ajuintje stoven, worteltjes toevoegen laten garen, op smaak brengen en een klontje boter erdoor.

Puree op de gewone wijze klaargemaakt met een beetje fijngehakte peterselie erbij...

1 opmerking:

  1. Lekker ideetje ... moet ik ook eens proberen, leuk dat je af en toe een receptje plaatst, mijn inspiratie is soms zo ver weg!

    BeantwoordenVerwijderen