woensdag 12 augustus 2009

Rode bietjes zoet-zuur


Heerlijk gewoon! En tijdens m'n zwangerschappen at ik het ook geregeld... Nu met zo'n goede oogst , wist ik wel wat te doen.

1 kg bieten, gekookt (met de schil en daarna pellen)
7 dl rode wijnazijn
200 tot 400 gr suiker
4 laurierbladen
enkele peperkorrels
zout
1 ui

Snijd de bieten in plakken (of blokjes). Als je een kartelmes hebt , kun je mooie schijfjes snijden.
Snijd de ui in flinterdunne schijfjes.
Verwarm de azijn met de suiker en de specerijen. Leg de bietjes en de ui erin en verwarm het nog 1 minuut. Doe het in potten.


Het boek heb ik ooit op de kop getikt ergens en je houdt niet voor mogelijk wat voor recepten er allemaal instaan: alle kleuren ketchup, gelei van lijsterbessen en nog veel meer... inspirerend, zeker!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen