zaterdag 10 april 2010

Vakantie (Deel 1)











Je zou misschien kunnen denken dat wij héél lang zijn weg geweest....Vermits het vorige berichtje van februari dateert! Was het maar waar, dan waren we waarschijnlijk héél Europa doorgetrokken!

We hebben het dicht bij huis gezocht, in eigen land, op ons vaste vakantie-adresje voor 'korte' vakanties! Om precies te zijn logeerden we in Grüfflingen, de streek van Reuland en Ouren, vlakbij het Drielandenpunt (België-Duitsland- Luxemburg)

Terwijl onze kindjes bij aankomst meteen met de 4 kinderen van onze gastfamilie konden gaan spelen, stippelden wij enkele mooie wandelingen uit.

Onze eerste wandeling voerde ons naar Mürringen bij Rocherath. Een plekje dat éénmaal per jaar omgetoverd wordt tot een héél wonderbaarlijke plek.... Het is namelijk binnen centraal Europa de grootste plek waar nog zoveel wilde narcissen in april bloeien. Wij waren nog een beetje te vroeg. Het is pas dit weekend dat ze tot volle bloei komen. Wel indrukwekkend dat je over een lengte van een tiental kilometers kunt wandelen door een vallei waarvan de weilanden en de hellingen bezaaid zijn met de kleine gele tot zachtgele wilde narcissen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten