donderdag 4 februari 2010

'Raw' fruit-dessert


Pure verzorgingsprodukten zijn hier al goed ingeburgerd in huis... en fruit wordt er natuurlijk ook véél gegeten. Alleen heb ik bij mijn schoonmoeder wel een heerlijk ideetje opgedaan tijdens een etentje....en hier volgt dus het recept:

Voor 6 personen:
3 rijpe mango's
3 rijpe passievruchten
250 gr. halfvolle of volle kwark
200ml slagroom
suiker ( of voor liefhebbers honing, ahornsiroop...)
pistache noten (facultatief)

Snijd de passievruchten doormidden, haal het vruchtvlees uit en zeef het...zodat je enkel het sap overhoudt).
Schil de mango's. Snijd het vruchtvlees van de grote platte pit en verdeel het in blokjes.
Mango en passievruchtensap in de blender en dit mengsel koel wegzetten.
Klop de room stijf en meng met de kwark. Zoeten naar smaak.

Het fruitmengsel verdeel je in enkele mooie glazen. Daarboven en laagje van het room-kwarkmengsel en afwerken met gehakte pistachenoten.
Voor degenen onder ons die toch wat op hun lijn letten kan je een flinterdun laagje roommengsel gebruiken en zelfs zonder is het een héérlijk fris en gezond dessert!


2 opmerkingen: