zondag 25 januari 2009

lekkere verse erwtensoep


Nodig: 1 grote prei, 1/2 knolvenkel, 1/4 (kleine!)knolselder, 1 wortel, 1 aardappel, 1 ajuin, 500 gr. diepvriesdoperwtjes,1,5 liter water, 2 eetlepels olie, bouillonpasta, 1tl komijn, peterselie of selderblad fijngeknipt


Snijd alle groente fijn in ringen (prei), dobbelsteentjes (wortel, knolselder), plakjes (aardappel, venkel), snippers (ajuin).

Eerst de ui fruiten in de olie, daarna de overige groentes.

Blus met de bouillon en laat in ca. 10 minuten gaarkoken.

Doe er dan de erwtjes bij en laat nog even koken tot deze gaar zijn (niet te lang)

Het geheel mixen en naar eigen voorkeur nog wat verdunnen.


Op smaak brengen met bouillon, komijn , peper en zout

Garneren met peterselie/selderijblad


Tip: wie gomasio kent (geplette sesamzaadjes met zout), kan hiermee de soep ook verder op smaak brengen.

En wat ook heerlijk is om te serveren bij de soep: gebakken korstjes!!!

Snij enkele boterhammen in kleine vierkantjes; bak deze even in de pan met een weinig boter of olie.

1 opmerking:

  1. Ik heb de soep ook al geprobeerd, inderdaad heel lekker en zo fris van kleur.

    BeantwoordenVerwijderen