zaterdag 20 februari 2010

Toverhazelaar



Een foto van een tijdje geleden....Een prachtige winterbloeier en een echte aanrader voor in de tuin! Ze zijn er in alle tinten van geel, oranje en zelfs rood.... Wij kochtten destijds een klein exemplaar en dan duurt het wel even vooraleer je bloemen hebt.
Je kunt ook 'uit de kluit gewassen' exemplaren kopen, ondermeer in het arboretum van Kalmthout, waar je overigens in de periode januari/ februari een hele collectie kunt gaan bewonderen in de prachtige tuin!
De grote exemplaren zijn wel prijzig, maar je hebt wel meteen bloemen! Mooi is het om enkele exemplaren te combineren. In de herfst kun je dan ook nog eens genieten van de kleurrijke bladerenpracht!

donderdag 4 februari 2010

'Raw' fruit-dessert


Pure verzorgingsprodukten zijn hier al goed ingeburgerd in huis... en fruit wordt er natuurlijk ook véél gegeten. Alleen heb ik bij mijn schoonmoeder wel een heerlijk ideetje opgedaan tijdens een etentje....en hier volgt dus het recept:

Voor 6 personen:
3 rijpe mango's
3 rijpe passievruchten
250 gr. halfvolle of volle kwark
200ml slagroom
suiker ( of voor liefhebbers honing, ahornsiroop...)
pistache noten (facultatief)

Snijd de passievruchten doormidden, haal het vruchtvlees uit en zeef het...zodat je enkel het sap overhoudt).
Schil de mango's. Snijd het vruchtvlees van de grote platte pit en verdeel het in blokjes.
Mango en passievruchtensap in de blender en dit mengsel koel wegzetten.
Klop de room stijf en meng met de kwark. Zoeten naar smaak.

Het fruitmengsel verdeel je in enkele mooie glazen. Daarboven en laagje van het room-kwarkmengsel en afwerken met gehakte pistachenoten.
Voor degenen onder ons die toch wat op hun lijn letten kan je een flinterdun laagje roommengsel gebruiken en zelfs zonder is het een héérlijk fris en gezond dessert!